Crazy women

“Ono što nas najneposrednije usrećuje jeste vedrina uma. Ova osobina je sama sebi nagrada. Zato bi razvijanje vedrine u sebi valjalo staviti ispred svih težnji!”  Često razmišljam o ovom Šopenhauerovom citatu. 

U svom životu imala sam i uspona i padova. Bilo je tu i smijeha i suza. Nekako sam uvijek uspijevala da prevaziđem loše stvari i fokusiram se na ono što je dobro.

Toliko pozitivnih stvari nas okružuje, a mi smo uvijek fokusirani na ono manje dobro. Opteretimo se nebitnim stvarima, događajima, ljudima… Ponekad mislim da postajemo sami sebi deponija nebitnih osjećaja, misli i koječega.

Gledajući intervju sa Jelenom Đoković prije više od godinu dana u kojem govori kako je odlučila da prisvaja samo pozitivne stvari u svom životu i da djeluje pozitivno, mislila sam da je to neka tipična lifestyle snobovska priča.

Prvi korak koji sam napravila bio je taj da sam prestala da pratim medije čija je svrha postojanja senzacionalizam, huškanje, širenje mržnje. Teško je danas naći medij čija je svrha informisanje, pa sam tako počela da čitam blogove pojedinih intelektualaca i intelektualki, knjige društveno političke tematike. Počela sam da izbjegavam ljude parazite koji jedino mogu da prežive u simbiozi sa vama jer je njihov IQ jednak broju cipela koji nosite ili im je ego veći od njihove inteligencije.

Da biste svijet učinili boljim, potrebno je da krenete da radite na sebi, na stvarima oko sebe i onda da tražite ljude koji bi sa vama mijenjali svijet na bolje. Za mene kao aktivistkinju i borkinju za ljudska prava veoma je bitno da pozitivno gledam na rješavanje problema koji su bitni kako za mene tako i za sve ljude sa kojima živim u ovoj državi. Jer njihovi problemi nisu samo njihovi već i naši i samo ako se solidarišemo, učimo i radimo na njihovom rješavanju, stvari će krenuti na bolje.

Tako je nastao i ovaj post u saradnji sa divnim i pozitivnim ženama. O Dijani i njenom Šašavom filcu sam već pisala na blogu. Jednostavno kad je vidite i kada počnete sa njom da pričate, vidjećete koliko pozitivne energije ta žena ima u sebi. Nevenu, koja nas je fotkala,  upoznala sam na Vikendu aktivizma prošle godine. Nevena je sjajna mlada kreativna djevojka i grafička dizajnerka iz Mrkonjića. Pošto smo sve kreativne i neobične i pune pozitivne energije morale smo da nađemo i neko mjesto u Banjaluci za fotkanje u  koje bismo se savršeno uklopile. I našle smo ga. Kafić Eklektik bio je pravi pogodak. Tokom fotkanja upoznale smo i vlasnicu koja je jedna sjajna žena, dosta slična nama.

Kada se okružite ljudima vedroga uma i kada budete radili na sebi, vidjećete, i vaš život će postati pozitivniji i lakši koliko je to moguće u zemlji zvanoj Bosna i Hercegovina.

img_4868

img_4869c

img_4870

img_4893

img_4889

img_4895

img_4903

img_4915

img_4922

img_4946

img_4945

img_4944

img_4939

img_4933

img_4932

img_4928

img_4927

img_4959

img_4958

img_4955

img_4949

P.S. Ovaj divni nakit možete da kupite na FB stranici Šašavi filc, a ako želite ovako dobre fotke javite se Neveni na njenu stranicu Nevena Tomic Art&Design.

17 Comments

  1. Zaista je bilo divno sarađivati sa pozitivnim i kreativnim ženama poput vas!
    PS. Odličan post i “hajde da mijenjamo sebe i svijet zajedno”. 😉

    Liked by 1 person

  2. Odličan post, apsolutno se slažem sa tobom, ni ja ne čitam novine već nekoliko godina jer sam shvatila da samo negativno utiču na moje raspoloženje i da povećavaju nivo anksioznosti. Takodje, bar kod mene, se pokazalo da stvarno kada se okružiš pozitivnim i iskrenim (autentičnim) ljudima, da tada i život postaje drugačiji (bolji). ❤️

    Liked by 1 person

  3. Osvojila si me na prvu loptu, čim sam pročitao Šopenhauerov citat! Sviđa mi se tvoj stil pisanja i način na koji se prezentovala modne dodatke. Ti prosto zračiš pozitivnom energijom i to se oseća i preko slika, taj osmeh u roze rolci, te boje koje krase modne dodatke, originalnost i neposrednost u samom pisanju posta me je oduševio!

    Srdačan pozdrav,
    Marko

    Liked by 1 person

  4. Mnogo mi se svidja ovaj post! Naša sreća uglavnom zavisi od toga kako posmatramo svet oko sebe. Nešto kao “kakve su ti misli takav ti je život”. I ja sam prestala da gledam i čitam vesti čija je glavna funcija senzacionalizam, ne samo da je neinformativno već i u mnogim slučajevima degutantno. Život je lepši kad ne znam ko je ispao iz Farme i koja starleta se smuvala sa kim 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.