Talks about

Groznica novogodišnjih poklona

Pretpostavljam da većina nas ima problem kada su u pitanju novogodišnji pokloni za nama drage ljude. Obično nas hvata novogodišnja šoping groznica. Lično ne volim da kupujem jednolične stvari, volim da ono što kupujem ljudima ima svoj lični pečat, da je unikatno i da se ta osoba kojoj je poklon namjenjen može prepoznati u njemu. Ako još uvijek imate nedoumicu šta pokloniti za praznike donosim vam nekoliko originalnih ideja.slika-3

Za one koji_e vole da čitaju

Sigurna sam da u trafikama, knjižarama i antikvarnicama možete da nađete dobre knjige (za mene lično nema loših knjiga, sve su dobre na svoj način). Ja vam preporučujem prvi roman bosanskohercegovačke književnice Lamije Begagić U zoni.

Banjalučanke i Banjalučani će zahvaljujući Oštroj Nuli koja organizuje promociju romana U zoni u utorak, 27. decembra u Muzičkom paviljonu Staklenac imati priliku da kupe ovaj roman koji košta 10KM i da razgovaraju sa autoricom. Dan kasnije, 28. decembra Prijedorčanke i Prijedorčani će imati priliku da sa Lamijom razgovaraju i kupe njen roman na promociji koja će biti održana u sali Zavoda za izgradnju grada u 18 sati.15683515_10211237550836731_1886374445_n

Roman „U zoni“ priča je o ljubavi (srećnijoj i istopolnoj), odrastanju (ratnom), sazrijevanju (poratnom) jedne penzionisane sportistkinje. Nakon što zbog povrede prestane raditi jedino što je ikad umjela raditi (držati stonoteniski reket) odlazi u rodni grad u po recept za sreću. Ovo je priča, gotovo utopija, o jednom zatvorenom ženskom svijetu koji počiva na solidarnosti, ljubavi i nadi, mada sve vrijeme biva okružen prijetećim oštricama vanjskog svijeta.

Za kreativce_ke

Pošto volim da imam neobične modne dodatke uvijek sam neumorno u potrazi za novima, ali isto tako i za ljudima koji ih prave.

Pošto živim u Banjaluci moram priznati da je u posljednje vrijeme ovdje srećem puno kreativaca i kreativki. Za ovaj post ću izdvojiti samo neke.

Šašavi filc

Ako pratite moj blog onda ste sigurno čitali post o šašavoj Dijani i njenom šašavom nakitu. Pored šnalica i traka za kosu Dijana je svoju ponudu proširila i na nakit, novogodišnje ukrase i simpatične kravatice za dječake. Sigurna sam da će se vaši klinci i klinke, a i vi sami oduševiti Dijaninim šašavim rukotvorinama.  Ako vam se dopada ponuda Šašavog filca možete ga naručiti na Facebook stranici Šašavi filc.

sf1

sf2

sf3

sf4

img_4958

img_4903

IMG_3854

IMG_3837

13661974_1414827845197541_7062544076114466520_o

Fotografije preuzete sa facebookstranice Šašavi filc

 

JellyfishHandMade

Za one još otkačenije i šašavije tu je Ninin JellyfishHandMade. Ja sam se zaljubila u Ninine rukotvorine i mislim da ću kao hrčak početi da sakupljam njen nakit. JellyfishHandMade je nakit od fimo mase,ali mogu se pronaći i neki drugi materijali, kao što su linoleum, glina, platno… Nina inspiraciju za svoj nakit pronalaziu predivnoj prirodi koja nas okružuje i koja svojom ljepotom jednostavno ne dozvoljava zanemarivanje. Pošto je pobornica minimalizma, trudi se da ga što više praktikuje u svojim radovima koje možete pogledati na njenoj Facebook stranici i Instagramu JellyfishHandMade.

jfh1

jfh2

jfh3

jfh4

jfh5

jfh6

jfh7

jfh8jfh9
Fotografije preuzete sa facebook stranice JellyfishHandMade

 

~DELFIN~ HANDMADE & DESIGN STORE

Ako ste u potrazi za elegantnim nakitom koji ćete nositi za doček Nove godine onda vam preporučujem ~DELFIN~ HANDMADE & DESIGN STORE nakit. Pored elegantnih naušnica kod Jovane možete da nađete i prekrasne organizatore za šminku za vaše mame, seste, prijateljice ili rođake. Savakako su neobičan i koristan poklon.  Kod Jovane možete da pronađete još štošta zanimljivo pa preporučujem da pogledate njenu ponudu i odaberete za sebe ili svoje prijatelje_ce nešto zanimljivo. Jovanine radove možete pogledati i naručiti na njenoj Facebook stranici ili Instagramu.

jdh1

jdh2

jdh3

jdh7
jhd9

jdh8

jdh5

jdh6

Fotografije preuzete sa facebook profila Jovane Adamović

 

Jocin nakit

Još jedna kreativna i neobična Jovana. O Jocinom nakitu sam takođe pisala u jednom od svojih postova. I možda je baš neki komad nakita koji Jovana pravi onaj koji tražite za svoga partnera ili partnericu, prijatelja_icu ili roditelje.  Za one koji su u Kozarskoj Dubici moglu lično da pogledaju i kupe neki komad nakita, za vas ostale tu je Jovanina Facebook stranica i Instagram.

jn3

jn1

jn2

j282-3

j282-17

j282-14

Fotografije preuzete sa facebook stranice Jocin nakit – J282

 

Nataša Gligorić Dizajn

Vjerujem da vam se dešava da u toku godine naiđe taj period kada ste demotivisani ili su neki ljudi oko vas demotivisani pa ne znate gdje da pronađete motivaciju za dalji rad, ali tu je Nataša Gligorić sa svojim motivišućim porukama u teglicama. Neobičan i simpatičan poklon. A ako želite nekakav poseban dizajn za sebe ili neku vama dragu osobu mislim da je Nataša i tu da riješi problem. Teglice i dizajn možete pogledati na Facebook stranici Nataša Gligorić Dizajn

ngd8

ngd1

ngd2

ngd3

ngd5

ngd7

P.S. Samo da vam kažem ja ne mogu da se odlučim koju bih teglicu da uzmem jer su mi poklopčići predivno dizajnirani.

Fotografije preuzete sa facebook stranice Nataša Gligorić Dizajn

Čupkavi problemi

Ako niste čuli za Milu i Čupkave probleme onda je definitivno vrijeme da čujete. Ovaj mladi svestrani umjetnik i kreativac ima svoju prvu izložbu radova 30. decembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.  Na izložbi ćete upoznati Milu i njegovu družinu Archibalda, Švrću, Majicua. Ako vam se dopadnu i ako do sad još niste kupili poklon onda vam je to prava prilika da nekome poklonite jednu od čupkavih ilustracija ili da kupite kalendar Čupkavi problemi za 2017. godinu.

cupkavi-problemi-2

cupkavi-problemi55

cupkavi-problemi6

cupkavi-problrmi

cupkavi-prroblemi3

cupkavi-problemi-6

Fotografije preuzete sa facebook stranice Čupkavi problemi

Biće mi drago ako sam vam bar malo pomogla, ako imate kakav prijedlog slobodno pišite u komentaru.

Ljubim vas i grlim…

Advertisements

6 thoughts on “Groznica novogodišnjih poklona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s